The Donnas – Spend The Night

Richie Valens zong het al: I had girl, Donna was her name, Since she left me, I’ve never been the same Tja, dat kan natuurlijk heel goed gebeuren. Kleine meisjes worden groot en dan willen ze nog wel eens wijde wereld intrekken he. In 2001 werden the Donnas 21 en vierden dat met hun ongecompliceerde vierde(!) plaat Turn 21 op passende wijze. Na die plaat werden ze opgepikt door ‘major’ Warner die nu hun platen uitbrengt, om te beginnen Spend The Night. Of dat wat verandert? Wat dacht jezelf. Natuurlijk niet! The Donnas zullen altijd the Donnas blijven vrees ik. Of beter gezegd hoop ik, want wie weet wat er gebeurt als ze in één keer miljoenen platen gaan verkopen door een toevallig hitje. Dat was met Turn 21 nog niet gebeurd, dus inderdaad Spend The Night gaat op dezelfde voet verder. Dus gewoon weer 13 nummers over vriendjes die komen en gaan, liefde bedrijven in auto’s, de hele nacht op blijven, enfin lees het zelf maar na hier. Toch is er muzikaal gezien wel een klein verschil met de vorige platen. Vooral het gitaarwerk van Donna R is er een stuk op vooruitgegaan, maar ook Donna C en Donna F worden een steeds strakkere combo dat zorgt voor een stevig fundament voor de songs, al zal je dat waarschijnlijk niets interesseren. Maar verder geen zeurderige ballads, gewoon een kleine 40 minuten gaan met die banaan, fijn he? Ik zou dan ook duizend keer liever zien dat posters van the Donnas op tienerkamers hangen dan die van Britney Spears of Christina Aguilera.

File: The Donnas – Spend The Night
File Under: Nog steeds ongecompliceerd leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven