Caesar – Caesar

Excelsior

Wat is de overeenkomst tussen K3 en Caesar? Géén één, inderdaad! Ik heb mijn anderhalf jaar jonge zoontje nog nooit zien dansen op K3, maar zet de nieuwe Caesar op en, geloof het of niet, Juniopr zet het gelijk op een dansen in de woonkamer! Nou wat wil je als vader nog meer? Samen met je eerstgeborene dansen op “Stop That Girl” is toch het leukste wat er is? Stukken beter dan dat blubblubvis-gebeuren van die drie K’s uit België. Het zal wel helpen dat de titelloze plaat begint met een Teletubbies “O-oh”-kreet. Je kunt zo’n kind wel sturen, maar die dansende poppen krijg ik er nog niet uit. Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa, and Po regeren ook in Junior-land. Caesar doet weer wat Caesar het beste kan, mooie gitaarliedjes maken die zelfs kleine kinderen vrolijk maken. Rauw, ranzig en puntig, bijna als the Pixies in hun beste dage, trappen ze af met “Supersonic”, waardoor je binnen één track voorganger (ehhhh shit wat was het ook al weer?) Leaving Sparks vergeten bent. En daarna wordt het alleen nog maar leuker. Zo ongeveer alles is catchy aan Caesar, van het gitaarspel tot de tweede zanglijnen van drumster Marit de Loos (“El Cat Race”, “Twist”) alles ligt lekker in het gehoor op deze plaat. We gaan het gewoon niet meer hebben over Leaving Sparks, met Caesar is Caesar herboren en dat is ook dè reden die de titel van de plaat rechtvaardigt. Vaak zijn titelloze eerste platen de beste van bands, nou bij Caesar is dus ook de titelloze hun beste.

File: Caesar – Caesar
File Under: Sterke 'derde' rockplaat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top