Peter Bruntnell – End Of This Earth

Beetje raar eigenlijk. De nieuwe plaat van engelsman Peter Bruntnell is al ruim een half jaar uit in de VS en komt in maart pas uit in ons kikkerlandje en in zijn geboorteland. Misschien ook wel niet raar eigenlijk, want zijn muziek is misschien ook wel meer geschikt voor de Amerikaanse markt dan voor de Europese. Ik denk dat wij Europeanen de muziek van End Of This Earth een beetje te netjes zullen vinden. Ik vind dat in ieder geval wel. Bruntnell klinkt op zijn tweede plaat als een het kruispunt van de zwaartelijnen in de gelijkzijdige driehoek Nick Drake, Tom Petty, Son Volt en blijft me te stil staan op dit kruispunt.Het irrittante hierbij is alleen dat de liedjes niet slecht zijn, maar het kabbelt me allemaal te veel voort, het wordt voor mij echter pas wat interessanter als het tempo wat omgaat in tracks als “City Star” en “Tabloid Reporter”. De rustige liedjes zijn niet mij niet spannend genoeg in ieder geval, maar ik kan me heel goed voorstellen dat iemand die van de drie boven genoemde namen hier een erg fijn plaatje aan heeft.

File: Peter Bruntnell – End Of This Earth
File Under: Veilige Alt Country

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven