The Raveonettes – Whip It On

Ze zien er eigenlijk best wel braaf uit op de hoes. Sharin Foo en Sune Rose Wagner zouden zo maar het Deense antwoord op Roxette kunnen zijn, the Raveonettes. Volgende de foto’s dan he, want als je een half minuutje van hun eerste EP geluisterd hebt weet je dat je er niet verder naast kunt zitten. De vuiligheid druipt je speakers af op Whip it On. De eerste luisterbeurten vond ik het maar helemaal niets deze Jesus & The Mary Chain kloon. Koude, kille vocalen over rauwe gitaren, mijn God dat hadden we toch wel gehad? Het kwam misschien ook wel door mijn vooringenomenheid. Ik dacht, niet weer een retro-bandje dat het wiel weer uitvindt en het presenteert als iets heel briljants met natuurlijk de daarbij horende pers-hype. Niet dat ik nu wel denk dat de deze EP het meest briljante is dat ik de afgelopen maanden gehoord heb. Dat niet, maar ik had het wel iets te snel naar de zijkant geschoven. Juist doordat dit een EP-tje is en maar net iets meer dan 21 minuten duurt is het juist wel te pruimen, slechts twee van de 8 tracks gaan over de 3 minuten heen. Net als J&mc mixen the Raveonettes op prettige wijze Vetvet Underground/Stooges met Phil Spector/Brian Wilson, met hier en daar nog een snuf Sonic Youth (Attack of the Ghost Riders, heeft zo’n typisch Daydream Nation gitaarlikje). Ik vraag me wel af of het een hele CD lang ook nog zal boeien, want als je wat vaker luistert valt wel op dat de songs gedeeltelijk toch wel erg veel op elkaar lijken. Vergelijk bijvoorbeeld “Cops on my tail” met “Do You Believe Her”. Laat ik ze het voordeel van de twijfel geven, maar ik vrees dat die full length CD best wel eens tegen zou kunnen vallen..

File: The Raveonettes – Whip It On
File Under: Jesus & Mary Chain Jr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven