Crooked Fingers – Red Devil Dawn

De stem van Eric Bachmann is niet echt een gemakkelijke stem om aan te wennen. Niet zo rauw als Tom Waits en niet zo ehh donkerbruin als Leonard Cohen, maar ergens tussen die twee in. Bachman was jarenlang de zanger van the Archers of Loaf, maar sinds het uiteenvallen van deze vooral halverwege de jaren 90 hippe indie (dank Pavement) band concentreert hij zich op zijn solo-project Crooked Fingers. Op de platen van Crooked Fingers ruilde hij de rauwere sound van Archers of Loaf in voor een zachter geluid. Muzikaal klinkt Crooked Fingers nog het meest als Tom Waits die zijn uiterste best doet netjes Neil Diamond songs te spelen. Kan dit? Ja dat kan! De vorige twee platen waren al ok, nu op op Red Devil Dawn komt dit voor het eerst echt goed uit de verf. Het geluid is voller en rijker dan op de twee voorgaande albums. Als je even door de stem van Bachman heen gebeten hebt dan geven de songs over wanhoop, verraad en verlies hun schoonheid echt wel prijs. De combinatie van schorre vocalen met melancholische arrangementen waarbij smaakvol gebruik gemaakt wordt van strijkers en koperwerk is best apart en werkt gewoon heel goed op deze plaat.

File: Crooked Fingers – Red Devil Dawn
File Under: Indie Singer Songwriter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top