Micro Mega – Annex

In december mopperde ik dat Les Arbres Depayseront Davantage van Below the Sea nog niet uit gebracht was in Nederland en dat ik dat toch wel op prijs zou stellen omdat ik mijn mp3s graag zou willen inwisselen voor een CD. Dat kan dus nog steeds niet, helaas. Op dat album werd Below the Sea bijgestaan door toetsenist Sylvain Chauveau. Die Chauveau vormt samen met Frederic Luneau Micro:Mega. Beiden hebben ondertussen een behoorlijke geschiedenis in de Franse moderne muziek en zijn behoorlijk productief zowel solo als in verschillende bands. Het lijkt wel een trend te worden om je CDs te gaan verkopen zonder tracktitels, Sigur Ros doet het op haar laatste, Micro:Mega doet het op Annex ook. Zes instrumentale bijlages dus. Zes duetten tussen gitaar en electronica met allemaal een iets andere sfeer, maar alle zes kalme en bijna simplistische tracks, die doen denken aan het betere werk van Autechre en Boards of Canada (minder geblieb overigens), Labradford en Pan American. Simplistisch is misschien niet helemaal het goede woord. De muziek is namelijk opgebouwd uit vele lagen en de details die de geluidseffecten toevoegen zorgen er voor dat je elke keer wat nieuws ontdekt bij een draaibeurt. Wonderschoon, warm en rustgevend.

File: Micro Mega – Annex
File Under: Tussen Post-Rock en Electronica

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven