Voivod – Voivod

Ok dan! Binnen 30 seconden na de start van Voivod Voivod is het duidelijk wat je het komende uur voor je kiezen krijgt. Niets geen metal, niets geen rock, maar RRRRAAAAWWWWKKKK. Met het binnenhalen van bassist Jason “Jasonic” Newsted en de terugkeer van oorspronkelijke zanger Denis “Snake” Belanger is Voivod weer op volle oorlogssterkte. En dat de Voivod dan nog steeds tot grootse dingen in staat is al snel duidelijk. Sinds het vertrek van Snake was het hard bergafwaarts gegaan met de band die tussen 1987 en 1993 vijf klassieke progressieve metalplaten afleverde met Killing Technology, Dimension Hatross, Nothingface, Angel Rat en The Outer Limits. Helaas werd hun brille niet gezien door het grote publiek en moest Voivod het doen met een kleine doch fanatieke aanhang. Na deze vijf werd het door het vertrek van Snake een stuk minder. Zoveel minder dat Voivod in 2001 heel even op hield te bestaan. Maar nu is alles anders en beter. Tering, het lijkt wel een commercial. Het is wel waar! Misschien wat minder progressief dan op de genoemde vijf platen, meer straight in your face en vol energie. Opgezweept door Jasonic haalt Voivod alles uit de kast vanaf “Gasmask Revival” tot afsluiter “We Carry On”. Pijnlijk duidelijk wordt het dat het niet aan Newsted lag dat Metallica op hun laatste CDs als een stelletje gezapige verzadigde miljonairs klonk. Het experimentele van Voivod is overigens niet helemaal verdwenen. Tracks als het steeds weer van tempowisselende “Rebel Robot” en “The Multiverse” zijn op en top Voivod. Hopelijk krijgt Voivod met deze plaat de aandacht, erkenning en verkoopcijfers die ze niet kregen in de jaren 90. Met Newsted aan boord zou dat best wel eens eindelijk kunnen lukken. Nu nog hopen op een Europese tour zodat ze ook live hun gram halen!

File: Voivod – Voivod
File Under: Raaaaaaaawwwwkk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven