Further Seems Forever – How To Start A Fire

Daar ben je lekker klaar mee…. Heb je een plaat uit die best goed wordt ontvangen en gaat je zanger vervolgens verder met zijn andere project en wordt daar vele malen groter mee. Vind dan maar eens een nieuwe zanger die op passende wijze je oude kan doen vergeten… Met dat probleem zat Further Seems Forever dus mooi toen Chris Carraba zich alleen verder wilde met Dashboard Confessional, dat uitgroeide tot, zeker in Amerika, één van de grotere indiebands, en het zelfs tot een MTV-unplugged-sessie schopten…… FSF zat dus mooi met de bakken peren. Toch vonden ze relatief eenvoudig een oplossing om Carraba te vervangen. Jason Gleason bleek een ‘longtime’ fan (hoe kan het vraag je je af er was net één FSF plaat uit) te zijn en voelde zich vereerd om de toch niet echt eenvoudige klus om Carraba te doen vergeten te klaren. Carraba nam dus nog wel de debuutplaat The Moon is Down op, maar werd dus vrijwel gelijk daarna door Gleason vergangen. Live bleef Gleason met groot gemak overeind en de band tourde veelvuldig als voor- en hoofdprogramma. Daarom duurde het tot 2003 voordat de tweede plaat van FSF er eindelijk kwam in de vorm van How To Start A Fire. En nu blijkt dus dat Gleason op plaat ook een aanwinst is. Gepassioneerde zang die je af en toe doet denken aan James Dean Bradfield, maar ook wel eens aan Jeff Buckley en soms zelfs aan Steve Hogarth van Marillion. Muzikaal ligt het tussen Shiner en Sense Field ( die zitten overigens weer in de studio :-)), dus je weet wel wat je kunt verwachten. Melodieuze emo met een rauw randje. Zo goed als The Egg en Tonight and Forever is het misschien niet, maar het komt aardig in de buurt en aangezien er van die andere twee even geen nieuw materiaal voorhanden is is dit een meer dan aangenaam alternatief.

File: Further Seems Forever – How To Start A Fire
File Under: Emo, maar zeker geen screamo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top