FC Kahuna – Machine Says Yes

Geen idee eigenlijk waarom het is, maar voor de Nederlandse versie (en misschien wel voor de rest van de wereld) heeft FC Kahuna de tracklisting van hun debuut-album Machine Says Yes op de kop gezet. Blijkbaar waren ze toch niet helemaal tevreden over de luistertrip die Machine Says Yes zou moeten zijn. Raar genoeg hebben ze de ene rustiger track “Fear of Guitars” verwisseld met de andere “Hayling”. Raar omdat dat nu juist de twee rustiger tracks zijn van deze plaat. “Hayling” zet je namelijk op het spoor van Air met zijn laidback dromerige tempo en vrouwenzang van ex-Gus Gus zangeres Haftis Helde. Daarna is het voorlopig echter even gedaan met de rust en kunnen de voetjes van de vloer. De hele mikmak aan techno, bigbeat, disco en electro electrobliebs trekt aan je oren en voeten voorbij, doet je denken aan Daft Punk (“Glitterball”), Mr. Oizo (“Bleep Freak”) en natuurlijk ook Chemical Brothers en zorgt ervoor dat je tot minimaal track zes je zwetend “North Pole Transmission” op de dansvloer staat te zweten. Even 5 minuten rust met “North pole transmission”, tijd voor een koud pilsje, mixje of what je ook preferereert en vervolgens er weer vol tegen aan tot afsluiter “Fear of Guitars” met zijn rare vervormde gitaren en dito stem van Super Furry Animal Gruff Rhys. Misschien is dat wel de reden dat de heren Ormondroyd en Nowell (of wel Dan en John Kahuna) besloten hebben tot reshuffle van de tracks, zet je de CD nu op repeat ben je de hele avond onder pannen!

File: FC Kahuna – Machine Says Yes
File Under: Voeten van de vloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven