Camping – Photo Finish

Astro / Sonic

Ik kom er bijna niet onderuit bij een nieuwe Post-Rock-band. Altijd eerst even onder de loep leggen om te kijken of je niet te maken hebt met een Mogwai– of Explosions In The Sky-kloon en vervolgens leg je ze langs de meetlat om te kijken of ze net zo goed als, of liever nog beter dan, deze twee zijn. Gewoon een goede manier om het kaf van het koren te scheiden, want er komt ook best wat pruttel uit namelijk. Camping‘s Photo Finish ligt vandaag langs dit latje en ze komen er verdomd goed vanaf. Natuurlijk moet je aan Mogwai denken en natuurlijk moet je aan Explosions in the Sky denken, maar in dit geval is dat helemaal niet erg, want de songs zijn wel zo verdomd lekker en relaxed dat je dit al luisterend geen seconde stoort. Lampen dimmen, volume goed hoog en je laten leiden door de door elkaar lopende gitaarlijnen van de twee gitaristen zoals bijvoorbeeld in “Nic 09” (geweldig gewoon!) of “Elvis Homerovitz”, waarin in de laatste ook nog eens op aandoenlijke wijze in het engels gezongen wordt door de Barcelonezen. Ontroerend, melancholisch en warme melodielijnen, met af en toe een eruptie aan lawaai en zelfs kippenvel gevend. Niet slecht voor een groep die zich Camping genoemd heeft omdat drie van de vijf leden elkaar op de camping stonden. Nu nog zorgen dat die Camping ook een eigen website krijgt, want ik zocht me het apelazerus naar een ‘official website’ maar kon niets vinden helaas. Hopelijk is het niet zo lastig om Photo Finish in de platenzaak te vinden, ik vrees het ergste, en anders neem je de CD gewoon mee als je terugkomt van vakantie uit Spanje. Je kunt ook de tussenpersoon in Nederland mailen en die zal je zeker willen helpen. Bizarre afsluiter van Photo Finish is overigens een cover van Napalm Death‘s “You Suffer” en Camping oprekt tot maar liefst een versie van 8 seconden versie waarvan 5 stilte zijn en 1 aftikken door de drummer , waar de Napalm Death versie volgens mij maar 4 seconden duurde. Was toch al wel zeker 13 jaar geleden dat ik die voor het laatst hoorde.

File: Camping – Photo Finish
File Under: Post-Rock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven