A-Ha – How Can I Sleep With Your Voice In My Head

Ik zal de laatste zijn om te bekennen dat ik niet een zwak had voor A-ha. Zeker op Hunting High and Low en East of the Sun, West of the Moon staan pareltjes van popmuziek. Nadat Morten Hackett in de Here raakte en A-ha er meede hierom na het matige Memorial Beach uit 1992 de pijp aan Morten gaf, had ik niet verwacht nog weer wat van de heren te horen behalve misschien hooguit een obligate reunietour en verzamelaar en een optreden op de Heineken Night of the Proms. Tot mijn verbazing kwam er echter in 2001 een meer dan smakelijk tweede deel aan de Noorweegse successtory waarvan iedereen verwacht had dat het bij een one-hit-wonder zou blijven na het in tweede instantie toch een hit geworden “Take On Me”. En dat natuurlijk voornamelijk door één van de meest beroemde video-clips ooit. Lifelines en vooral Minor Earth Major Sky stonden echter ook weer vol catchy pop. Ik had het eigenlijk wel verwacht, maar was toch wel een beetje verrast, dat bijna 20 jaar na dato de liedjes van A-ha’s debuut Hunting High and Low fier overeind blijven in een live-uitvoering uit 2002. Eigenlijk wel een slimme zet, niet een Greatest Hits uitbrengen, maar een live-plaat. Want maak je van How Can I Sleep With Your Voice In My Head zo’n verzamelaar, dan heb je grote kans dat het allemaal wat gedateerd gaat klinken, maar juist doordat het een live plaat is het stof flink van nummers als “Hunting High and Low” en “Take On Me” afgeblazen en klinken ze verbazingwekkend levendig on-glad en anno nu. Niet alle hits komen voorbij (als je “Cry Wolf” wilt horen moet je er rap bij zijn, want die zit alleen op de tweede CD van de eerste limited persing), maar wel een evenwichtige set van A-ha part one en part two, waaruit blijkt dat de nieuwe liedjes helemaal niet onder doen voor de oude, alleen heb je ze minder gehoord op de radio, maar goed A-ha is in de oren van de hedendaagse zendercoördinatoren natuurlijk ook goed fout.

File: A-Ha – How Can I Sleep With Your Voice In My Head
File Under: Live A-ha Erlebnis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven