Athlete – Vehicles and Animals

Sinds 3 dagen is het lente en buiten ziet alles er in één keer ook een stuk anders uit. Alles lijkt in één keer te bloeien, de ogen en neus lopen al weer over van de hooikoortstranen en snot. It’s Getting Hot in Here! zingt het vriendje van Justin Timberlake, Nelly dan ook. Maar daarin is hij niet alleen ook het Londonse Athlete beweert het op haar singletje “You Got The Style” dan in hun geboorteland al de hitlijsten haalde vorige zomer. Met een Blur-achtige frisheid blijft dit nummer net zo gemakkelijk hangen als zijn Nelly-tegenhanger, maar is natuurlijk veel leuker dan Nelly en gaat bovendien écht over iets (broeikaseffect), alhoewel. Athlete laat op Vehicles & Animals een aanstekelijke mix van horen van het goede van de britpop uit de jaren 90 vermengd met Grandaddy (Casio!), Pavement, maar voegt daar ook nog jaren 80 bands als XTC en Squeeze aan toe. Als zanger Joel Pot zingt: Ohhhhhhh This Is Beautiful in “Beautiful”, getuigt dit van perfecte zelfkennis en kan ik hem niet eens arrogant noemen, want hij heeft namelijk groot gelijk. Kijk, dit is nou eens een lekkere frisse plaat om de lente mee te beginnen! De drie sterren op de hoes van Vehicles and Animals zijn er minimaal één te weinig als je denkt op een schaal van 5.

File: Athlete – Vehicles and Animals
File Under: Lichtvoetige Indie voor het voorjaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven