Joe Jackson Band – Volume 4

Ryko / Rough Trade

Waar komt het in godesnaam vandaan, al dat enthousiasme om de nieuwe Joe Jackson? Alsof de man ooit weggeweest is of jarenlang alleen maar slechte platen uitgebracht heeft. Niets van dit al toch? Iemand die zijn eigen plan trekt en zich niet blindstaart op de recensies in de bladen weet namelijk wel beter! Natuurlijk heeft Jackson ook wel mindere platen uitgebracht. Dat doet elke artiest, maar bij Joe Jackson moet je toch wel verdomd goed zoeken in zijn omvangrijke repertoire. Ik kan me best voorstellen dat niet voor iedereen zijn experimenten om als serieuze componist (lees klassiek) op Will Power, Night Music en Symphony no.1. te behapstukken zijn, maar ga me nu niet zeggen dat ze slecht zijn, want dan heb je er weinig van begrepen. Maar goed in dezelfde bezetting waarin Joe Jackson zijn legendarische eerste platen opnam nam Jackson dus een nieuwe plaat op. En ja die is goed, maar dat waren de voorgangers Summer in the City: Live in New York, Night and Day II en Two Rainy Nights (die was overigens alleen via internet te koop) uit respectievelijk 2000 en 2002 óók. Alleen heeft u daar als lieve lezer voor het grootste deel niets over gelezen omdat het nergens stond! Ok Night & Day II kreeg nog wel iets aandacht omdat de eerste Night & Day wel erg succesvol was en op deze manier (vooral ook zo lang na dato) niet echt vaak een vervolg gemaakt wordt op een succesvolle plaat, maar verder…. niets van dat al. Gewoon weer een goede Joe Jackson plaat die hooguit wat harder uit je speakers knalt. Bookmark dus gewoon die Joe Jackson site en lees deze van tijd tot tijd. Mist u in het vervolg niets meer.

File: Joe Jackson Band – Volume 4
File Under: Volume op 10

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven