Timelock – Circle of Deception

In de jaren 90 had Nederland het goed voor elkaar met de symfonische rock. Met SI-Music hadden ‘we’ een sterk label dat echt hart voor symfonische rock had én goede platen afleverde. Begonnen als alleen tijdschrift werd hier begin jaren 90 een platenmaatschappij bijgevoegd. Briljante meesterzet waren de SI-Samplers die voor een prikkie (10 piek toen) te koop waren. En volgens mij hadden deze sampler ook best een belangrijke bijdrage in het succes van de releases van SI waren de in dat geheel. Voor mij althans waren die samplers wel een reden om CDs aan te schaffen van bands die op dat label zaten. Zo kocht ik onder andere CDs van Landmarq, Tracy Hitchings (nu zangeres van Landmarq), Aragon, Wings Of Steel en nog een stuk of tig. Helaas ging ondanks dat nog geprobeerd is SI-Music te redden door het label bij Roadrunner onder te brengen de boel op de fles. Dat was best jammer, want SI bracht leuke meer dan behoorlijke symfoplaten uit. Op SI-Music zaten ook aardig wat Nederlandse bands. Eén daarvan was Timelock. Ze brachten twee platen uit op SI-music, Louise Brooks en The Dawn die je nergens meer zult vinden overigens, want de orginele SI-releases zijn echt nergens meer te vinden alhoewel velen wel opnieuw uitgebracht, maar om de één of andere reden zijn ze bijna allemaal voorzien van verschrikkelijk artwork terwijl de orginelen er prachtig verzorgd uitzagen. Ik dacht eerlijk gezegd dat Timelock een stille dood was gestorven en er nooit meer wat van hun zou verschijnen. Tot mijn verbazing is er nu namelijk Circle of Deception. En Timelock klinkt alsof de band nooit zijn weggeweest is. Dat is ook gelijk mijn bezwaar bij deze plaat. Het klinkt me teveel alsof deze in 1996 gelijk na The Dawn verschenen is en niet als een band die zich in acht jaar veel verder ontwikkeld is. Je zou natuurlijk ook kunnen zeggen waarom mag een band niet voort borduren op een geluid dat ze had. Zit wat in, maar mijn smaak heeft zich wel verder ontwikkeld (ik laat maar even in het midden of het de goede kant op is) en ik had gehoopt dat Timelock dat ook meer gedaan. Wat ik nu krijg bij deze plaat zijn prettige herinneringen aan een tijd die ooit was. Studeren in Groningen, CDs scoren bij Drent CD-shop of cd plato, (veel) bierdrinken op de Grote Markt in de zon. En dus SI-music en Timelock. Vond je het toen leuk en luister je er nog steeds naar, dan kun je het dus blind aanschaffen.

File: Timelock – Circle of Deception
File Under: Kleine teleurstelling, want blijven hangen in de jaren 90

Een reactie

  1. Renate

    Ik vond deze CD van Timelock onlangs bij Spui Records in Den Haag, waar men meer op het SI label had. Ik ben me dan ook flink te buiten gegaan met de aanschaf van een stuk of 10 CD’s op dit label. Allemaal voor 3 euro per stuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven