Seven Witches – Passage To The Other Side

Zo af en toe vind ik het nog wel eens lekker om de nekspieren los te schudden. En wat leent zich daar nu beter voor dan op jaren-80 leest geschoeide metal? Inderdaad, niets! Ben je in zo’n bui dan ben je bij Seven Witches aan het goede adres. Want als Passage To The Other Side iets is dan is het wel dat deze diep geworteld is in de jaren tachtig. Dat is natuurlijk ook niet zo gek met een band die ex-leden in de gelederen heeft van Armored Saint, Savatage , Flotsam & Jetsam en Helstar. Allemaal bands die hun beste jaren in de jaren 80 kenden. Verwacht dus geen schokkend vernieuwende metal op deze plaat. Verwacht des te meer ouderwets lekkere Power-metal met een hoofdletter, die je doet denken aan bovenstaande bands, maar vooral ook Judas Priest als zanger James Rivera flink uithaalt zoals in “Mental Messiah”. Lekker drie kwartier headbangen tot je weer terug bent in je, in mijn geval althans, tienerjaren. En dat is af en toe best lekker, tot rust kom je gedeeltelijk wel weer in het epische titelnummer, dat Jack Frost schreef over de dood van zijn broer vlak voor de opnamen van deze plaat.

File: Seven Witches – Passage To The Other Side
File Under: Schudden met dat hoofd tot je weer 18 bent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top