Him – Love Metal

Ehhh…. kan iemand me even knijpen? Dit is toch H.I.M. (His Infernal Majesty)dat ik zit te luisteren? Met hun nieuwe plaat Love Metal? Dat is toch die band met die, volgens sommigen, lekkere, androgyne zanger? Die een geheel niet onaardige cover maakte van Chris Isaack‘s “Wicked Game”? En een ‘klassieker’ af leverde met “Join Me (In Death)”? Wat een cliché-bandje blijkt dat te zijn bij beluistering van een hele plaat! Ok, het trapt nog lekker fel af met “Buried Alive By Love”, maar ook daarin denk je van, tja dat ken ik wel van andere bands (wie riep daar Paradise Lost) die ik het beter heb horen doen. Wat daarna nog volgt is gewoon één aan elkaar hangend drama van gerecyclede riffs, raffs en gereutel. Dit is nou typisch zo’n plaat die het volgens mij enorm goed gaat doen in Duitsland. Daar luisteren ze wel graag naar dit soort ‘jungs’ en theatrale pathetische ballads zijn er genoeg te vinden om mee te brullen voor hen. Onder welk kopje je het ook schaart, het zal nergens tot de toppers behoren, maar overal tot de tobbers. Schaar je HIM bijvoorbeeld onder het kopje Gothic, dan zijn er volgens mij op dit moment wel 10 bands hier in Nederland die HIM in hun hemd laten staan…. Voor metal is het te soft en voor een boyband zijn ze te lelijk. Tja ze hebben misschien ooit wel eens een leuk singeltje afgeleverd, maar van deze vorm van Love Metal krijg ik het niet warm, maar akelig koud!

File: Him – Love Metal
File Under: 2 Hit Wonder

6 Comments

 1. Lilly

  him heeft gewoon een eigen smaak en geen een band voor zo ver ik ken komt in hun buurt (misschien ENTWINE uit engeland maar die zijn ook nog anders, ik bedoel elke band heeft ze eige stijl en van him hou je of je houd er niet van him, him is en blijft een van de geniaalste bands

 2. Dukemeister18

  beetje late reactie… maar klopt inderdaad zijn wel bands die ong. dezelfde sfeer krijgen…
  Charon lijkt er best wel wat op. maar t is gewoon anders.
  HIM is de enige in z’n soort

 3. Rania

  wie HIM idioot vindt is volgens mij op zijne kop gevalle.HIM is zaaaaaaaaalig!en ze hebbe geen idiote muziek.en nog iets ville valo(zanger van HIM)is vreselijk hot!Wie dat ni inziet moet volgens mij 2 keer nadenke voorda die iet zegt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top