The Klerks – The Klerks

Soms ben ik nog wel eens blij met de uitvinding van de CD-speler. Door de bank genomen zijn CDs maar onhandige krengen en door dat kleine formaat en de onhandige manier waarom de boekjes in de hoesjes zitten lees je eigenlijk bijna nooit meer wat er in die boekjes staat en zit je niet meer naar prachtig ontworpen platenhoezen te kijken vooral ook omdat het maar 12 x 12 cm is wat een ontwerper tot zijn beschikking staat. Het voordeel van CDs is dat je ze kunt programmeren en ze een repeat-knop hebben en dat is zo af en toe verdomd handig. Bijvoorbeeld bij de debuutplaat van het Zweedse kwartet The Klerks. Die plaat begint namelijk zo overrompelend lekker met “Let It Out” dat je die track binnen de kortste keren op de repeat hebt staan, en de winter zo omslaat in de zomer. Zo’n powerpop-parel hoorde je nog niet vaak de afgelopen jaren. Op frisse manier wordt de tweestemmige zang van The Rembrandts, u weet wel die van de tune van Friends, gecombineerd met al het goede dat je kent uit de britpop van de afgelopen jaren (het rijtje Coldplay etc.) en een flirt flashback naar betere jaren van de powerpop. Aanstekelijk dus met een hoge meezingfactor. Het verbaast me niets dat dit een hit(je?) werd in thuisland Zweden, al word ik niet zo heel veel wijzer van Zweedse sites. Hoezeer “Let is Out” ook gelijk hét hoogtepunt van de plaat is, na 80 keer “Let is Out” wil je toch de rest van de plaat luisteren en dan word hoor je inderdaad dat “Let it Out” echt de parel van de plaat is. De rest is niet slecht hoor, ook tweede single “She She She” heeft een hoge meezingfactor en het door Kirsty MacColl bekend geworden Billy Bragg-nummer “A New England” wordt van een fris jasje voorzien, maar iets meer variatie en avontuur was toch wel prettig geweest. Maar goed, ik geef het je te doen om een compleet briljante (eerste) plaat te maken, dat is maar weinigen gegeven. Toch kan het zo maar goed komen met The Klerks. Immers de lente staat voor de deur en “Let it Out” op een single, dat zou zo maar een combinatie kunnen zijn die werkt.

File: The Klerks – The Klerks
File Under: Frisse Lentepop met flink wat zon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top