Ephemera – Balloons and Champagne

In het boekje van Balloons and Champagne bedankt Ephemera niet de minste namen bedankt. Jaga Jazzist, Poor Rich Ones, Kings Of Convenience, Röyksopp. Toch allemaal bandjes die de laatste 2 jaar wel wat in de melk te brokkelen hebben gekregen in Nederland. Raar genoeg is dat met Ephemera niet gebeurd tot nu toe. Wij krijgen we in Nederland nu pas Balloons and Champagne tot onze beschikking, terwijl deze plaat toch ook al bijna 2 jaar oud is! In hun geboorteland Noorwegen is de volgende plaat Air al uit en staat al in de top van de albumlijsten. Hopelijk duurt het niet al te lang voordat wij ook Air tot onze beschikking krijgen, want het is een grof schandaal dat ons deze plaat tot nu toe onthouden is! Heb je een zwak hebt voor damespop ben je bij Ephemera helemaal aan het juiste adres. Op subtiele wijze combineren Jannicke, Inger Lise en Christine hun drie engelachtige stemmen met hemelse dromerige melodiën. Niet zo verstild als landgenooot Anja Garbarek ons voorschotelde op het prachtige Smiling and Waving en niet zo poppy als the Cardigans met Nina Persson in hun grote hit “LoveFool”, maar wel zwevend heen en weer tussen deze twee. Voeg bij die mix nog wat bossanova-invloeden en wat minimalistische electro-beats en je weet wat je te wachten staat op deze tintelfrisse popplaat.

File: Ephemera – Balloons and Champagne
File Under: Anja Garbarek meets Cardigans op een frisse zomeravond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top