Carpark North – Carpark North

Tot afgelopen februari was het maar één keer een Denemarkse act gelukt om op één binnen te komen met haar debuut-CD in de albumhitlijsten in Denemarken. Die act was Saybia met debuplaat The Second You Sleep. En weten allemaal wat er met Saybia gebeurd in het afgelopen jaar. Het is natuurlijk koffiedik kijken of ditzelfde ook gaat gebeuren met Carpark North, maar ik zou er niet van staan te kijken, want deze drie jonge (21, 22 en 23 zijn ze) deense knapen leveren een plaat af die niet in de schaduw hoeft te staan van de debuutplaat van Saybia. Sterker nog hij mag vol in de zon naast die van Saybia staan te glimmen en dan kan Saybia eventueel best wel met wat minder zon. Carpark North is namelijk (nog) veel leuker en diverser dan Saybia. Luister maar eens hoe ze op vernuftige wijze electronica mixen in het rockers als “Transparent and Glasslike”, ” 40 Days”, de strijkers in “Homeland”, word ontroerd door “In the Dark” of “Kiss Me”, bler mee met “Spain” en je weet dat je wat bijzonders voorgeschoteld krijgt. Werd Saybia de Deense Travis of Coldplay , dan is Carpark North de deense Radiohead of Muse, maar wel een verdomd leuke met een eigen smoel. Als EMI-Nederland slim is is de volgende Deense band die ze groot gaan brengen in Nederland Carpark North, net als ze deden met Saybia. Dat zal ook wel gebeuren, want 30000 exemplaren verkopen in een klein land als Denemarken is natuurlijk ook geen kattenpis. En dan zal Radio 3 wel weer roepen: “Je hoorde ze het eerste bij ons” net als bij Saybia. Wat dat horen hadden ze misschien gelijk, maar Kindamuzik had ze toen al lang gespot.

File: Carpark North – Carpark North
File Under: Foei wat lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven