Black Box Recorder – Passionoia

Heerlijk is dat hoe scherp en sarcastisch de observaties zijn van Black Box Recorder. Op Passionoia gaan ze daar tintelfris mee verder. Vanaf openingstrack “School Song” is het gelijk raak. Nadat een honderdtal pubers schreeuwen om BBR en dat ondersteunen door handgeklap transformeert zangeres Sarah Nixey met haar ijle (of moet ik zeggen geile?) stem in een dominante lerares die de kinderen buiten laat zwemmen (“Yes I know it’s February, you lot need a bit of toughening up. You’re weak and spoilt – look at you!”). Catchy en sexy, maar ook wel ietwat gestoord. Zo zien we het graag. Als ze dan ook nog eens bekent George Michael altijd verschrikkelijk gevonden te hebben en meer ging voor de a-muzikale helft van Wham! Andrew Ridgeley kan ze helemaal niet meer kapot. Abba is nooit erg ver weg op deze plaat, net als de Pet Shop Boys overigens. Princess Di-adepten zullen fronsen bij het horen van de wens van Nixey om de nieuwe Diana te worden in “New Diana”, alsof ze alleen maar “lying on a yacht reading photo magazines” op het program had staan. Misschien niet beter dan voorganger Facts of Life, maar toch wel zo goed. Lovely, just lovely.

File: Black Box Recorder – Passionoia
File Under: Alternatieve Dans-Pop met ABBA-tic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven