Circle – Vaudeville

Het is lastig aan te geven waar de scheidslijn ligt van wat ik nog wel ‘trek’ aan scream en wat niet. Een plaat lang alleen maar screams is meestal voor mij niet weggelegd. Circle staat van mij af gezien in ieder geval aan de goede kant van de streep. In zijn uppie doseert, zanger en brulboei, Dries Olemans zorgvuldig zijn screams, maar kan ook terugvallen op een behoorlijke zangstem en doet dat dan ook regelmatig wat Vaudeville aangenaam beluisterbaar houdt. Met de zang/scream zit het dus wel snor. Qua muziek is er op deze twee plaat van de belgen ook geen reden tot klagen. Verpakt in een strakke ritmetandem vliegen de messscherpe en puntige af en toe bijna AC/DC-riffs je om de oren. Live doen ze niet voor niets een cover van “Whole Lotta Rosie”, overigens wel aardig gewaagd want dat is zo’n nummer waar je alleen maar van kunt verliezen. Ongelijk AC/DC schuwt Circle het niet om ook te avonturieren op plaat. Bijvoorbeeld in het bijna Henry Rollins achtige spoken word in “Dance to Forget”. Verder superbe, catchy maar harde, meebrullers en zingers alom dat zeker liefhebbers van labelgenoot Face Tomorrow. Eigenlijk vat de domeinnaam van de band het één en ander nog het beste samen: Circle Rocks!

File: Circle – Vaudeville
File Under: Belgenrock!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven