The Shavers – Marabella

Johannes de Boom van The Shavers zal nerveus worden van mijn voortuin. Niets ranzigs aan, maar netjes gekapte buxushaagjes met grind en niet de door hem in “Ranzig” gewenste drollen op het gras. Gelukkig is er dan nog de achtertuin om het te compenseren. Chaos alom. Poep gaat me nog wat te ver, maar de boel een beetje de boel laten kan ook mooi zijn. Ranzig is de nieuwe plaat van the Shavers, Marabella, zelf overigens ook niet. Wel tof. Het Alkmaarse trio trakteert op elf uit het leven gegrepen songs die een mix zijn van echte rok en roll, rockabilly en surf, drie instrumentaaltjes (waaronder het door de Pixies bekend geworden Surftones nummer “Cecilia Ann”). Drie keer rust voor de stembanden dus. Wat ook wel handig is, want voor je er erg in hebt brul je de kale, van elke opsmuk ontdane, Nederlandstalige levensliederen van de Alkmaarse poeet de Boom over drank, onbehagen, sex in goedkope hotels en rok en roll, mee. Enige vraag die rest: waarom een plaat vernoemen naar een gehucht in Trinidad and Tabago en niet naar een ranzig Nederlands gehucht?

File: The Shavers – Marabella
File Under: De echte Nederlandse Rok en Roll

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top