Gary Numan – Hybrid

Gary Numan stond vorig jaar zomaar weer midden in de hit-picture. De Sugababes sampelden “Are Friends Electric” voor hun megahit “Freak Like Me” en op de nieuwe plaat van Junkie XL neem hij ook een prominente rol in. Door dit alles komt er in één keer ook weer meer aandacht voor de man zelf. Mensen die hierdoor zijn laatste studioplaat Pure aangeschaft hebben kwamen van een koude kermis thuis. Numan is namelijk niet meer de synth-pop Numan uit de jaren 70 en 80. Pure kon zich meten met wat bands (allemaal noemen ze Numan overigens ook als één van hun grootste invloeden) als, Marilyn Manson, Nine Inch Nails en Fear Factory de laatste jaren uitbrachten. Gelukkig voor hen die daar van schrokken is er ook de verzamelaar Exposure een bloemlezing uit de periode 1997-2002. Veel interessanter is echter het remix project Hybrid waarop, naast drie nieuwe songs, de klassiekers van Numan van een 2003-jasje voorzien worden door oa Andy Gray, Flood en Alan Moulder. Ook in die nieuwe hippe jas blijven de tracks met gemak overeind. Hier wordt door Numan geen half werk om snel te oogsten nu hij nog hot is, maar een frisse kijk die zijn geld waard is.

File: Gary Numan – Hybrid
File Under: Beter dan een Best of…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top