Soundsurfer – Allow Me

Ze zijn er misschien wel erg onhip mee, het deels vanuit de Tilburgse Rockacademie gerekruteerde Soundsurfer, maar het is wel verfrissend. Geen Britpop, geen retrogarage. Als je Soundsurfer met iets zou willen vergelijken dan is het met wijlen Alice In Chains waar, eveneens wijlen, Morphine af en toe een track (“Got it All”, “Is There a Reason”) als gast mee lijkt te spelen. En dan de Alice In Chains ergens tussen de akoestische EPs en rock-albums in, dus niet superrauwe grunge. De heren hebben goed opgelet in banken van de Rockacademie en weten op hun debuut Allow Me. Op knappe en eigen wijze weet Soundsurfer dezelfde aangename gelaagdheid in zang en gitaargeluid aan te brengen in haar nummers (Luister maar eens naar “Haywire” en “Uptight”). Muzikaal geven ze er nog wel een eigen draai aan die niet gespeend is van Belgische invloeden (en dan vooral (wijlen?) Metal Molly). En in België hebben ze ook beroemde aanhang. Sarah Bettens trad wel eens op in een Soundsurfer-shirt, Koen Lieckens (ex-drummer K’s Choice) zorgde er voor dat Idol-Media ze contracteerde. Dat gaat wel goed komen, wat denk je brom!

File: Soundsurfer – Allow Me
File Under: Frisse Grunge met enkele toeters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven