Kashmir – Zitilites

Tot mijn verbazing was het al weer vier jaar geleden dat Kashmir met The Good Life een mijlpaal in de Deense pophistorie. Als er één schaap over de dam is volgen er meer en na het schaap The Good Life is er een aardige stortvloed Deense bands over ons heen gekomen die vissen uit de vijver die britpop heet. Zitilites, geen idee wat dat betekent overigens, wel dat dit de derde deense plaat binnen een maand die hier langskomt en ik begin me serieus af te vragen of we ondertussen niet gewoon van deenpop moeten gaan spreken in plaat van britpop, wat wel lekkerder bekt overigens, maar dat is een kwestie van gewenning. Dit vierde album is onstaan zonder dat er echt concrete ideeën waren over tracks. Wat hebben die jongens in de afgelopen vier jaar gedaan vraag je je af. Hoe dan ook, Kashmir klinkt veelal droger (bestaat dat droge muziek?), ingetogener en is misschien zelfs wel beter dan zijn voorganger, al duurt de plaat misschien net iets te lang. De britpopinvloeden liggen er natuurlijk dik bovenop, maar eigenlijk kun je dat een band die al sinds 1994(!) bestaat toch niet verwijten? Ik vrees wel dat alleen fijnproever zullen horen dat Kashmir toch wel een eigen gezicht heeft, maar goed het is dan ook geen eenvoudige opgave om onderscheidend te zijn in het deenpop-gebeuren.

File: Kashmir – Zitilites
File Under: Deenpop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven