No-Man – Together We're Stranger

Als je alles wat Steven Wilson aan vinyl of CD (en soms zelfs tape!) toevertrouwt als muzikant (of als producer) zou willen verzamelen, dan mag je alleen daarvoor wel een extra baan nemen. De man brengt zo allemachtig veel en ook nog eens vaak in heel gelimiteerde versies uit dat het gewoon niet leuk meer is. Daar moet je dus echt nier aan beginnen. Alhoewel er eigenlijk geen reden voor is, want wat er op die limited editions staat is ook meer dan de moeite waard. Twee bands van Steven Wilson (Porcupine Tree en No-man) zijn ongeveer tegelijkertijd ontstaan en blinken ook uit in het uitbrengen van limited editions. Porcupine Tree is voor de meer symfonische britrock, No-Man is voor ehhh tja, stop het maar eens in een vakje. No-Man is zacht, ambient, verstild en vooral meesterlijk. De verschillen met voorganger Returning Jesus zijn op Together We’re Stranger niet groot. De ietwat ijle stem van Tim Bowness staat is wat prominter aanwezig, wat blijft is hetmuzikale vernuft en dito productie van Wilson. Elke track is raak, hypnotiseert, verstilt en sleept je weg van waar je bent. Geen muziek voor miljoenen, maar muziek voor de stille genieter die houdt van de soloalbums van Mark Hollis of David Sylvian.

File: No-Man – Together We’re Stranger
File Under: Voer voor jaarlijst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven