Fireside – Get Shot

Bij de eerste track (“All you had”) van Get Shot bekruipt me al het gevoel en na het afsluitende “Player” is het niet weg. Fireside is er niet in geslaagd de spanning en verrassing die Elite van kop tot staart had te herhalen. Misschien zijn het wel door de vele nevenprojecten van de heren (solo-CD van de zanger, gitarist als producer van the Hives en inspringbassist bij the Soundtrack Of Our Lives), die wat er voor gezorgd hebben dat er meer kortere compactere en eenvoudiger liedjes op Get Shot staan dan op Elite dat bol stond van spanning en verrassende wendingen. Ik zat iig niet te wachten op de terugkeer naar ‘het liedje’, want juist zo’n twaalf minuten durende titeltrack als die van Elite, vol experiment en verrassing. Dat was juist het onderscheidende aan Fireside, wat je nu krijgt is wel helemaal van deze tijd, maar niet veel beter dan anderen tegenwoordig doen en dat is knap balen als je zit te wachten op een plaat die Elite moet doen vergeten.

File: Fireside – Get Shot
File Under: Te alledaags tov vorige top-plaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven