No Man‘s Valley – Outside the Dream

Ik was aangenaam verrast toen het tweede album van deze Limburgers onlangs mijn deurmat wist te vinden. No Man’s Valley vorige album Time Travel was namelijk een indrukwekkend en meeslepend geheel, maar ook al weer een paar jaar oud inmiddels. Ik was dus gelijk nieuwsgierig naar dit nieuwe werk. En laat ik er maar geen doekjes om winden, ik ben zeker niet teleurgesteld. De donkere en intense sfeer die doet denken aan psychedelische en bluesy rockers als Love en The Doors, maar ook aan meer contemporaine artiesten als bijvoorbeeld Woven Hand, is weer aanwezig. Die sfeer is wellicht nog wel intenser dan voorheen door de moeilijke periode waar zanger Jasper zich doorheen vocht de afgelopen jaren door een burn out en depressies. Niet voor niks vraagt zanger jasper ‘relieve me of this pain’. Nu was No Man’s Valley voorheen al geen vrolijk dansorkest, door de mooi opgebouwde composities maakt de band nog meer indruk dan ooit tevoren. Prijsnummer is het zorgvuldig gearrangeerde “7 Blows” dat stap voor stap naar een wilde climax toewerkt. Maar ook het sixties-achtige sfeertje van het mooie “Murder Ballad” en de gekte van “Eyeball” maken veel indruk. No Man’s Valley weet goed te balanceren tussen gedegen rock en lekker razen. De prima ritmesectie, het prettig samenspel van gitaar en orgel en de meeslepende zang, het klopt allemaal.. Opnieuw een bijzonder goede plaat dus, ik ben nu al weer benieuwd naar meer.

Tonzonen Records

File: No Man’s Valley – Outside the Dream
File Under: Southern darkness
File Video: [Lies]
File Social: [Facebook]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven