Ilse deLange – Clean Up

Ik pas in mijn jas, mijn jas past in mijn fietstas, dus ik pas in mijn fietstas. Logica van de bovenste plank. Zo redeneren ze ook op de site van Ilse de Lange als het gaat om haar nieuwe plaat: Clean Up komt binnen op 3, klimt door naar nummer 1 de week daarna en dus is dit een bewijs dat Ilse wederom een fantastisch album gemaakt heeft. Ook logica van de bovenste plank, maar toch gaat die vlieger niet op. Dat is best spijtig, want het succes gun ik de sympathieke Tukkerse wel. Natuurlijk heeft ze een prima stem, die op deze plaat meer nog dan op haar vorige lijkt op die van Alannah Myles, maar ze zou die snik wel wat meer mogen onderdrukken, want af en toe is dat een beetje té. Wat Ilse in haar mars heeft bewees ze tot nu toe het beste op Dear John, dat uitkwam als tussendoortje. Dat was gewoon hét bewijs dat ze met sterk songmateriaal echt tot de top kan behoren. Helaas kan ik dat niet zeggen van Clean Up. De songs zijn gewoon niet sterk genoeg. Zelfs zó niet goed genoeg dat ik er bij in slaap viel in de trein terwijl ik die plaat zat te luisteren. Dat is toch een teken aan de wand dunkt me? Ik val namelijk nooit zo maar in de trein in slaap overdag. Dus Ilse alsjeblieft neem gewoon een plaat op met toffe covers, zing de sterren van de hemel kom binnen op 3, klim door naar nummer 1 de week erna en bewijs dat je weer een fantastisch album gemaakt hebt! Logica van de bovenste plank.

File: Ilse De Lange – Clean Up
File Under: Toch liever een plaat met Hiatt nummers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven