Peter Pan Speedrock – Lucky Bastards

“En het gerucht gaat dat ze allemaal nog leven”, zei Henk Westbroek bij de afkondiging van Kiss’ Detroit Rock City in Vara’s Vuurwerk Vijftig nadat de autos slipten en knalden in het einde van die song. Wordt het niet eens tijd voor een Eindhovense variant op dit Kiss-nummer bedenk ik me tijdens het luisteren van de vette vijfde langspeler (Lucky Bastards) van Peter Pan Speedrock. Er komt immers nogal wat Rawk uit Eindhoven en een tweede Chartbusters-album komt er vast ook wel binnen nu en niet al te lange tijd. Van Eindhoven Rockcity is Peter Pan het robuuste vlaggenschip dat door ons land trekt, maar ook buurlanden en zelfs Amerika onveilig maakt met hun strooptochten. Vrijwel elke zeeslag met publiek levert hun als winnaar op. Ook nu weer op plaat dus. Op Lucky Bastards een dik half uur retestrak rammen op potten, pannen en snaren die voorbij zijn voor je er erg in hebt. Wat minder metal en meer punk dan op Premium Quality, maar altijd keihard recht op je smoel. Het zal me benieuwen of single “Go Satan Go!” nog wat airplay krijgt op de radio. In een betere wereld zou deze meezinger een vette hit worden, dat is een ding wat zeker is. Misschien dat de heren eens de 3FM-boot moeten enteren.

File: Peter Pan Speedrock – Lucky Bastards
File Under: Speedrock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven