The Fleshtones – Do You Swing?

Yep Roc / Sonic

The Fleshtones - Do You Swing? Je zou bijna de fout maken en the Fleshtones scharen onder de vele bandjes die meeliften op de golf van retro-garage die al een tijd rondgaat. En dat terwijl heren al sinds 1976 aan de weg timmeren vanuit New York met hun garage-rock. Op de hoes- en binnenfoto’s van Do You Swing? verbergen ze ook nergens dat ze gewoon veertigers (of misschien al wel vijftigers) zijn en de vaders hadden kunnen zijn van de hippe kippen van de retro-garage. En swingen, nou ja eigenlijk gewoon rocken, kunnen deze veertigers nog verdomd goed. Opener “Do You Swing?” is misschien nog beetje tam, maar daarna rolt de rock-‘n-roll als een geoliede machine uit je speakers. De spieren van the Fleshtones zijn duidelijk nog goed soepel. Goud(H)eerlijke echte retro orgels, rammelende gitaren, morsige zang over een strak in het vel zittende ritme-tandem scherp op plaat gezet door Rick Miller. Als je dan ook nog weet dat the Fleshtones een energieke versie van Led Zeppelins’ “Communication Breakdown” doet die niet onder het kopje overbodige cover geschaard hoeft te worden, weet je dat de heren inderdaad nog verdomd goed swingen en geven alle nu-garage-rock bands studiemateriaal

File: The Fleshtones – Do You Swing?
File Under: The Fleshtones do still swing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top