Junkie XL – Radio JXL – A Broadcast From The Computer Hell Cabin

Tom Holkenborg is zo’n enorme control-freak en werkpaard dat hij er ooit bijna aan onderdoor ging. Van band is Junkie XL overgegaan in een solo-act met gasten waarbij Holkenborg alle touwtjes in handen heeft. Wat dat betreft lijkt het me wel wat als dance-man Holkenborg eens een project op zou starten met rock-man Arjen Lucassen, nog zo’n pionier in de Nederlandse muziekwereld die (concept en 2CD) platen maakt met alleen maar gastmuzikanten onder de verschillende projectnamen. Lucassen had meerdere platen nodig voordat zo ongeveer overal de deur voor hem openging, Holkenborg deed datzelfde door één liedje. Op Radio JXL geen Elvis overigens, wel een andere dooie die wordt gebruikt, Peter Tosh in “Sleepy Policeman”. Verder alleen en vooral veel levende sterren en de muziek van JXL er onder. Van alle gastzangers vraagt hij het uiterste, alleen Tosh had dus geen last van meerdere malen in moeten en zij geven ook het beste van zichzelf. Van de ietwat bekakt klinkende Saffron tot Public Enemy baas Chuck D tot soul-god Solomon Burke allemaal past het perfect in de songs. Zelfs Robert Smith steelt de show! De tweede CD (3 AM) is minder songgeoriënteerd en lijkt het uitvloeisel van de samenwerking met DJ-Star Sashia en is meer geschikt om de nacht door te halen. Persoonlijk draai ik liever de eerste CD wat vaker en goed hard. En nu maar hopen dat Tom dit alles leest en er eens een mailtje aan waagt richting Arjen.

File: Junkie XL – Radio JXL – A Broadcast From The Computer Hell Cabin
File Under: Dance Sterrengala

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven