Laura Veirs – Troubled By The Fire

Ken je dat? Dat je soms een CD hebt die je veel afspeelt maar nooit luistert? Gewoon omdat dat schijfje in je speler zit en ronddraait, maar er altijd wel iets is dat je afleidt waardoor je de plaat nooit hoort. Dat had ik nu met Laura VeirsTroubled By The Fire. Terwijl ik toch blij was dat ik die schijf in mijn bezit had. En het gebeurde niet één keer, maar meerdere keren. Misschien ook wel omdat de plaat me gewoon niet opviel, wat komt doordat het Veirs zacht zingt en het geen luide plaat is die aandacht opeist. Totdat op een bepaald moment “Cannon Fodder” voorbij komt en het 10 eurocentstuk valt. Dat liedje zuigt je namelijk naar je speakers toe door zijn afwijkende. Ineens is er dat orgeltje, een elektrische gitaar en een tekst met een overduidelijke anti-oorlogboodschap. Oops! Toch maar even in de discman en nu snap ik wel dat Bella Union-baas Simon Raymonde ‘s-nachts wakker schrok en bang was dat hij de race om de handtekening van Veirs zou verliezen. Hij heeft helemaal gelijk als hij zegt “The more I listened to her music, the more in love I fell. Veirs levert met Troubled by the Fire namelijk een gevarieerde singer-songwriterplaat van hoog niveau die zijn tap wat zij wil uit de uit vaatjes folk, country en indie, maar zich vooral ook goed leent voor de koptelefoon.

File: Laura Veirs – Troubled by the Fire
File Under: Van folk tot country tot indie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven