Blatnova – 1

Voor jezelf een bandje beginnen is niet echt gemakkelijk als je alleen maar de drums bespeeld. Moet je mensen vinden die je willen helpen bij je plaat, immers op een plaat met alleen drum zitten niet veel mensen te wachten. Speel je toetsen dan is het een stuk gemakkelijker allemaal, want uit zo´n doosje kun je aardig wat geluiden toveren. Dus was deed Jobina Tinnemans toen ze d´r ei niet kwijt kon in allerlei Eindhovense bandjes waarin ze zong en synths speelde? Simpel, ze startte Blatnova waarin ze eigen baas is en ze wel haar eieren kan leggen zonder gestoord te worden door anderen. En dat gaat haar goed af zo’n eigen nestje. Uit haar synthesizer tovert ze hypnotiserende melodieen, vervremende en verwormde klanken, beklemmende lagen beats waarover ze zelf ook nog eens spaarzaam zingt met een stem die doet denken aan Anneke van Giersbergen van de Gathering. Hedendaagser Floyd dan in “Voie Express Rive Montparnasse” wordt er bijna niet gemaakt en de drum & beat in “Lunapark” irriteren aangenaam je zintuigen en laat je niet met rust. Hopelijk duurt het niet al te lang voor deze EP (25 minuten) een volwaardige opvolger krijgt. Eigenzinnig talent dit. En nog goed ook.

File: Blatnova – 1
File Under: Beklemmende Electronica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven