Robin Guthrie – Imperial

Robin Guthrie? Rings a Bell? Niet? Cocteau Twins vast wel! Nou Robin Guthrie is dus de man die de zes snaren bespeelde in de Cocteau Twins en het leeuwendeel van het songmateriaal schreef. Nadat de Cocteau Twins in 1997 een stille dood stierven startte Guthrie samen met ex-Mono zangeres Siobhan de Maré Violent Indiana en nam daar een plaat mee op. Nu is er eindelijk(?) een solo-plaat van zijn hand, Imperial. Deze keer zonder hulp van zangeressen en helemaal instrumentaal. Dat eist wel wat van de luisteraar. Verlies je de muziek even uit het oor dan lijkt de plaat een saai voortkabbelend beekje aan de oppervlakte, maar ondertussen is er een toch best krachtige verradelijke onderstroom aanwezig die je zo mee de diepte inzuigt van de muziek. Dan vallen je het rustige, maar smaakvolle gitaar- en toetsenspel wel op en weet je en denk je bij “Freefall”: Verrek! Dat lijkt wel het thema van Twin Peaks (“Falling”)!

File: Robin Guthrie – Imperial
File Under: Dromerige post-rock of gewoon new age?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven