Dee Rangers – Pretty Ugly Beat

He! Die hadden we nog niet gehad. Het onbekende mixbroertje van Jim Morrisson en Mick Jagger over het sneaky gejatte orgeltje van “No More Heroes” van the Stranglers verpakt in een antiek garage beat! En dat natuurlijk allemaal uit Zweden. Elke keer weten die retro-rakkers toch weer wat nieuws te verzinnen wat dan stiekem toch weer leuk is. Nu dus de Dee Rangers. Ze lopen wel bijna voorop in de retro-golf, want hun eerste EP kwam al in 1997 uit en stond al vol met rauwe jaren 60 garagerock. Verwacht dus geen liedjes langer die langer klokken dan drie minuut dertig. Wel volop referenties naar de oude Stones en de Sonics. Geproduceerd door de man die ook achter de knoppen zat van de laatste White Stripes, Liam Watson, trekt de bluesy Pretty Ugly Beat als een sneltrein (intercity’s waren er nog niet in de 60-er jaren, laat staan TGV’s) aan je voorbij voorzien van spicy mondharmonicariedels puntige gitaarrifjes en opgefokte drumbeats ondersteund door zo ongeveer de langste bassist op aarde. Niet bijzonder origineel, wel bijzonder aangenaam.

File: Dee Rangers – Pretty Ugly Beat
File Under: Retro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven