Rhinoceros – Tiny Ghosts

Tips op mailinglijsten die elke muziekjunk leest. Wie heeft er geen last van die ‘spam’ en voelt zijn knip daardoor al weer kriebelen? Het ergste zijn natuurlijk meelezende muzikanten die ongevraagd hun eigen muziek de hemel in gaan prijzen. Tenzij ze gelijk hebben. Maar ja hoe kom je daar achter? Kopen! Of niet. In ieder geval is het in het geval van Rhinoceros de moeite waard. Niet verwarren met het franse house-met-gitaren-duo Rinôçerôse. Rhinoceros is multi-intrumentalist David Picking en wat hulptroepen. Zelf werkte hij mee aan No-Mans’ prachtige Together We’re Stranger en als tegenprestatie(?) zingt No-Man’s Tim Bowness mee op de eerste CD van Rhinoceros Tiny Ghosts op “World Afraid” dat dan ook gelijk aan No-Man doet denken natuurlijk. Wat opvalt is dat Picking erin geslaagd is nummers neer te zetten die met sobere instrumentatie en veel open ruimte toch indruk maken. Groovy loops met atmosferische samples en heel relaxed. Gedachten aan Massive Attacks’ Mezzanine komen op, maar Tiny Ghosts is veel gemakkelijker verteerbaar en dat is wel zo prettig. Zoals hij het zelf zegt: “Chillout music with a heart – or something”. Ik kan het niet beter zeggen.

File: Rhinoceros – Tiny Ghosts
File Under: Mooie verstilde Post-Triphop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top