Me First and the Gimme Gimmes – Take a Break

De grap van Me First and the Gimme Gimmes is ondertussen aardig uit de hand gelopen. Wat ooit begon als tussendoortje om wat samen te spelen voor leden van No FX, No Use For A Name en Lagwagon is ondertussen een meer dan toffe band geworden. Krijgt u ook de kriebels van al die saaie coverbands die hun belegen klassiekers kennen deze op dito manier ten gehore brengen? Bij de Gimme Gimmes niets van dat al. Zij gieten de klassiekers in een (h)eerlijk punkrock jasje die het lastig maakt een glimlach op je gezicht te onderdrukken. Waren het op de vorige drie platen vooral jaren 60 en 70 nummers die gerestyled werden, nu komen de jaren 90 ook aan bod. “Nothing Compares 2U” en “Crazy” (Seal) klinken in één keer wel heel anders en het aalgladde “I believe I can fly” (met banjo!) van R. Kelly is nu zelfs pruimbaar en voor “Where Do Broken Hearts Go” (Whitney Houston) geldt eigenlijk hetzelfde! Leukste track is imho de uitvoering van “Hello” (Lionel Richie). Was Lionel dood, dan draaide hij zich om in zijn graf. Top!

File: Me First and the Gimme Gimmes – Take a Break
File Under: Koffer Punk

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top