Deadsoul Tribe – A Murder of Crows

Inside Out / Suburban

Voordat ik ook maar één gedachte over de plaat had kunnen hebben lag er al een SMS-je in de bus van mijn mobiliele telefoon: “A MURDER OF CROWS VAN DEAD SOUL TRIBE IS WAANZINNIG GOED. MET EEN GROTE HANDREIKING NAAR PSYCHOTIC WALTZ =:->”. Hoezo devote fans! Toch zat er wel wat in in dat SMS-je. Het was eigenlijk al verrassend dat Buddy Lackey zo maar weer in de spotlight trad nadat het toch lang angstig stil rond hem was geweest na het uit één vallen van hippie metalband Psychotic Waltz in 1997. Toen was er vorig jaar, weliswaar onder het pseudoniem Devon Graves, zo maar in één keer Deadsoul Tribe met een titelloze plaat die bijna het niveau van de laatste Pain of Salvation haalde en Dream Theater op de platen die ik nog wel pruimde, niet te prog dus. Nu is er dus binnen een jaar A Murder of Crows wat een logisch vervolg is op Dead Soul Tribe, alhoewel meer Psychotic Waltz dan de eerste, wat blijft zijn de sterke nummers, mooie melodien en een goed verhaal in de teksten. Waanzinnig goed is misschien een tikkie overdreven, maar slechte CDs klinken inderdaad heel anders.

File: Deadsoul Tribe – A Murder of Crows
File Under: Ja Ja E.R. je zit er niet ver naast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven