The Legendary Tigerman – Naked Blues

Naked Blues. Ik had geen betere titel kunnen verzinnen voor de plaat. Met zijn voeten in de zompige Mississippi-deltablues en op zijn hi-hat en basdrum en zijn handen op een gitaar met een smerig rauw geluid speelt The Legendary Tigerman (Paulo Furtado) kaal, naakt en gemeen alsof de duivel hem op de hielen zit en hij op zijn beurt op jacht is naar die vrouw die maar niet voor hem wil kiezen. Zittend doet de tijgerman in acht eigen nummers, die naadloos aansluiten op de traditionals van Bo Diddley (‘Mannish Boy’) en Hasil Adkins ‘She Said’, zijn verhaal dat nou niet altijd geschikt zijn voor het jongere publiek. (Alhoewel de jeugd van tegenwoordig natuurlijk wel wat gewend is bedenkt de ouwe jongere terwijl hij dat typt). Vakkundig gerammel vol traditie dat klinkt alsof de opnamen van de Legendary Tigerman uit vervlogen tijden van (wijlen) John Lee Hooker, Robert Johnson komt in plaats van uit 2003. Oh ja als extraatje zit op de CD nog het toppunt van naakte blues in de vorm van een toffe videoclip.

File: The Legendary Tigerman – Naked Blues
File Under: Mid-fi , uncut & fucked up blues record for a mature audience

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven