Sea of Green – Chemical Vacation

Sea of Green is een Canadees powerrocktrio van de beste soort. Op Chemical Vacation is het drie kwartier lang behoorlijk van dik hout zaagt men planken. Gezegend met behoorlijker zangers, alhoewel er maar twee echt leadvocals doen, van wie de stemmen ergens liggen tussen wijlen Layne Staley en Scott Weiland (nu maar hopen dat dit niet geldt voor het drugsgebruik) doet Sea of Green je al snel denken aan de grunge van Alice in Chains als je de plaat start. Dat is echter niet alles. In de strijd gooien ze er ook nog eens een Helmet achtige snaredrumpartij (hakken!) door en spelen en passent ook nog even leentje buur bij de woestijnratten van Kyuss (misschien iets te overduidelijk aan het begin van het psychedelische “Out of My Head”), maar zowel Kyuss, Alice in Chains als Stone Temple Pilots zijn allemaal al opgedoekt en dan is Sea of Green een aangenamere stand-in voor deze bands dan de Nickelbacks van deze tijd. Verfrissend kun je zo’n eigen mix van grunge en stoner niet noemen. Daar is het te doomy voor, maar als je de vellen van je speakers eens flink wilt testen dan schroeit het er toch nog behoorlijk fris en af en toe zelfs verrassend melodieus uit, zoals in “Falling Deeper”.

File: Sea of Green – Chemical Vacation
File Under: Stonerrock/Grunge Powertrio

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven