Venus Flytrap – Hoovering

My First Sonny Weissmuller / Konkurrent

Het gebeurt me niet vaak met een plaat, dat ik steeds weer terugspoel naar de eerste tracks gewoon omdat ze bloedmooi zijn. Nou bij Venus Flytraps’ tweede plaat Hoovering gebeurt het me bijna continu. De openingstrack “My Friends The Insects” dat naadloos overgaat in “Danger” doet je de oren spitsen en werkt subtiel naar een climax toe. Eén van de meest intrigerende liedjes die ik dit jaar hoorde van Nederlandse bodem. Toch ook maar gelijk een aanbeveling doen om zeker niet de rest van de plaat te vergeten, want Hoovering kan zo in het rijtje van betere ‘alternatieve’ platen van dit jaar uit dit warme kikkerland. Onder leiding van Corne Zwetsloot (producer van oa labelgenoten Green Hornet en King Me, maar ook Zea en Seesaw), heeft Venus Flytrap een plaat afgeleverd die helder en transparant klinkt en juist daardoor een CD is die van begin tot eind je oren streelt. Hier en daar smaakvol blaaswerk (“Lost & Found”), maar vanuit een basis van relatief simpele melodietjes komen echt prachtige dingen voort, die af en toe simpel blijven (“‘Safehouse”), maar zich af en toe ook ontwikkelen tot prachtige geluidsexplosies (“High”). Nee, dit Haagse viertal legt de lat hoog voor elk Nederlandse alternatieve (indie) gitaarbandje dat dit jaar nog een plaat uit gaat brengen. Chapeau!

File: Venus Flytrap – Hoovering
File Under: Simpel en doeltreffend (AHOEA3838)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven