Ya Te Digo / 12Twelve – d o p p l e r

Twee halen één betalen, waar vind je dat nog tegenwoordig? Hooguit in je supermarkt tijdens stuntweken, maar zelden in je platenzaak. Nu is er wel de kans om twee nieuwe Cdtjes te kopen bij je zilveren schijfjesboer. De samenwerking tussen het Ya Te Digo en 12twelve op Doppler zit dan wel in één hoesje, het staat wel op twee Cds. Beide Spaanse bandjes vullen hierbij één Cd en op beide Cds staat één gezamelijk nummer, wat de Cds des te interessanter maakt, omdat ze allebei nogal uit verschillende vaatjes tappen. Ya Te Digo is de meest mainstream (yuk bah vies woord, snel weer vergeten) band van de twee. Ze doen bij vlagen denken aan U2 (“Pardon My Heart”) en Muse (“Fire Exit”), maar dan wel met de Spaanse slag. 12Twelve is één van die schijnbaar eindeloze voorraad Spaanse post-rock-bandjes, die stiekem overal leentjebuur ( Mogwai, Explosions In The Sky) doen, maar toch eigen gezicht genoeg hebben. 12Twelve spuugt op conventionele songstructuren en creëert haar eigenzinnige geluidslandschap. Het is interessant om te horen hoe beiden water bij de wijn doen op de track waarbij ze te gast zijn op de track van de ander. Het spanningsveld dat daarbij ontstaat is fascinerend. Typisch gevalletje van synergie, dat wel eens als eye-opener zou kunnen werken voor beiden waardoor de volgende CDs van hen om naar uit te kijken. Dan is het niet meer twee voor de prijs van één, hier nog wel en het is een mooi meegenomen markt mazzeltje!

File: Ya Te Digo / 12Twelve – d o p p l e r
File Under: Interessant Indie Duel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top