The Cooper Temple Clause – Kick Up The Fire and Let The Flames Break Loose

Een tweede album schijnt altijd moeilijk te zijn om te maken, nadat je, onverwacht, succes hebt gehad met je eerste. Dat gaat natuurlijk niet op voor écht goede bands. Die doen daar niet moeilijk over en leveren gewoon een beter album af. Dat doet The Cooper Temple Clause dus met Kick Up The Fire and Let The Flames Break Loose, de opvolger van See This Through And Leave. Alsof het niets is ligt er een stief jaar na het debuut al een opvolger in de winkel, die vooral doordachter klinkt. Je zou bijna geordender zeggen, maar dat mag natuurlijk niet, want de heren zijn nogal rock-n-roll en dat gaat niet hand in hand met geordend natuurlijk. Een bezoek aan de kapper zou wel op zijn plaats zijn, zou mijn moeder zeggen. Kick Up.. trapt af met het ingetogen ‘The Same Mistakes’, zo’n nummer dat Radiohead ook wel graag zou willen maken om vervolgens met de single “Promises, Promises” de psychedelische rockdoos open te trekken en je ze al weer ziet staan met hun poses met één been op de omnitor op het podium. Op Kick Up is vooral ook meer plaats voor wat meer atmosferische electronische ‘snufjes’ en is het in zijn geheel wat minder hyper dan op het debuut. Prijsnummer is wat mij betreft “Blind Pilots”, dat een smaakvolle opbouw kent, met heerlijk meebrul refrein. Radiohead en Muse zullen de hete adem van The Cooper Temple Clause in hun nek voelen. Deropenderover? Mag van mij.

File: The Cooper Temple Clause – Kick Up The Fire and Let The Flames Break Loose
File Under: Als er alleen op je haar nog wat aan te merken valt dan lever je een goede plaat af

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top