Audiotransparent – Audiotransparent

LVR / Konkurrent

Audiotransparent heeft de wind vol mee in de zeilen. Het lijkt bijna een sprookje! Ga maar na: welke (nog wel) kleine band gebeurt het nu dat ze zonder ook maar één plaat uitgebracht te hebben in het voor programma kan staan van een grote band als the Tindersticks? En dan zo veel indruk op deze maken dat ze voor een tweede optreden opgetrommeld worden en daar ook nog eens de show stelen en een bizar aantal CDs verkopen voor een charmant klein label als LVR. Dat kunnen niet zo heel veel bands deze Groningers navertellen. Daar komt nog bij dat nu de debuutplaat van Audiotransparent ook voor de rest van Nederland in de schappen ligt dit sprookje gewoon doorgaat. Want ze hebben met hun Audiotransparent een mooie, stemmige plaat afgeleverd die klinkt als een warm meergranen brood gebakken uit de oogst van de akkers van Radiohead, Low en een hele trits post-rockbands. In “Lowhigh” galmt “No Surprises”, maar dat komt vooral door de xylofoon en “Memory Lane” zou zo op repertoire kunnen van Coldplay qua sfeer. Geen misselijk werk dus wat hier geleverd wordt. Op enkele nummers wordt het Audiotransparent Orchestra ondersteund door Chantal Acda op zang en dat geeft die nummers een meerwaarde. De mensen die dit jaar At The Close of Every Day‘s Zalig zijn de armen van geest aanschaften, kunnen dat met deze plaat ook blind doen, qua sfeer is Audiotransparent vergelijkbaar en qua kwaliteit al helemaal.

File: Audiotransparent – Audiotransparent
File Under: Melancholische Post-Rock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven