Sharko – Sharko III

Luisterend naar Sharko III, de nieuwe CD van Sharko, kom je bijna in de verleiding om ze klakkeloos onder het kopje “Antwerpen” te plaatsen. Het geluid van wat ooit als éénmansband begon, maar ondertussen is uitgegroeid tot een heus trio rond David Bartholomé, sluit vrijwel naadloos aan op de Antwerpse Scene (dEUS, Zita Swoon, Moondog Jr. etc.). Toch maar beetje voorzichtig zijn hiermee, want Bartholomé is tenslotte wel een Waal. Snel maar vertellen dat ook Beck nog om het hoekje komt kijken in “Luv Mix”. Hoe dan ook, Sharko is dan wel net een tikkeltje minder eigenwijs (braver zou ze te kort doen) dan we gewend zijn uit de Antwerpse scene. Maar aangezien dEUS een tijdje stil ligt en Zita Swoon, maar niet een briljante opvolger op het geniale Moondog Jr. Everyday… moet de hongerige Belgie-watcher toch op zoek naar alternatieven om die honger te stillen. En dan draagt Sharko voldoende aan om de rommelende maag te stillen en gaan liedjes als “Rip Off (a phone call)”, “King Fu” en “Y.M.C.O (Goodbye Bono Fox)” er in als Gods woord in een ouderling.

File: Sharko – Sharko III
File Under: Brussel is minder eigenwijs dan Antwerpen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top