Da Skoda's – Psychadelicious

Vroeger, eigenlijk nog niet zo heel lang geleden, stonden Skoda’s gelijk aan inferieure koekblikken uit Tsjechië. Sinds Skoda echter in handen is van de Deutsche Gründlichkeit van het Volkswagen concern zijn ze aardig bezig hun imago op te poetsen. Je kunt je afvragen waar Da Skoda’s zich naar vernoemd hebben. Deutsche Gründlichkeit stralen ze in ieder geval niet uit op hun tweede CD Psychadelicious. Je gaat niet echt zitten in een eng netjes sturende Skoda Fabia, maar eerder in een koekblik van voor de val van de muur. Wel goed geproduceerd hoor, opvallend goed zelfs voor een eigen beheer plaat, maar niet van die Duitse degelijkheid aan liedjes. Eerder liedjes die je doen denken aan Arno (“Miss Lumberjack”), Tom Waits (“Daniëls Song”), zelfs de Beach Boys (“Swimming”) en garagerock met overheerlijke orgeltjes (“Oh-Yeah”). Misschien wel een iets te grote diversiteit voor een EP-tje. Toch is het niet verbazend dat de heren vorig jaar de “Oogst van Overijssel” gewonnen hebben, want daar ligt de muziek lekker genoeg voor in het gehoor en zoals gezegd er is voor elk wat wils en dat doet het altijd goed.

File: Da Skoda’s – Psychadelicious
File Under: Leuk nieuw modelletje op oude leest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven