Brant Bjork – Keep Your Cool

Ik geef het je te doen. Koel blijven in de streek waar Brant Bjork vandaan komt. Een ieder die wel eens in de buurt van Palm Desert geweest is, weet dat dat echt niet een eenvoudige opgave is. Niet zo verrassend dat het geluid dat Kyuss liet horen op haar eerste platen zo gortdroog en schroeiend heet klonk. Wel verrassend was dat ze er zo veel succes mee hadden. Oké, niet zoveel als Queens of the Stone Age nu, maar dat ze zo maar tekenden bij Elektra en nog steeds coole platen uitbrachten was toch op zijn minst opmerkelijk. In dat licht bezien is het misschien niet echt opmerkelijk dat drummer Brant Bjork koos voor een baantje als Pizzaboer en voetballer na de opnames van Sky Valley. Om vervolgens net zo vrolijk weer snel terug te keren naar Palm Desert met Fu Manchu een stapel Cd’s op te nemen, de halve wereld rond te touren terwijl hij Queens of the Stoneage liet lopen omdat hij minder wilde touren. Bovendien pakte hij ook weer op waar hij goed in was en nog steeds blijkt te zijn: gortdroge stonerrock maken. En coole gortdroge stonerrock bovendien. Want zijn derde soloplaat Keep Your Cool (een echte soloplaat, Bjork speelde alles zelf in), ademt hitte en doet je stofhappen maar klinkt ondanks dat toch cool en relaxed, met een vette groove.

File: Brant Bjork – Keep Your Cool
File Under: Stoner Alone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven