Gloricz Jim – Gloricz Jim

Hoeveel blikken gitaarbandjes staan er nog op de plank her en der in het land? Af en toe lijkt het wel of ze uit alle hoeken en gaten van Nederland komen met allemaal hetzelfde doel: zoeken naar de perfecte gitaarpopsong. Zoeken is natuurlijk nog geen garantie dat je vindt. Sommige bandjes lijken wel blind en blijven mijlenver verwijderd van hun doel. Anderen komen er verdomd dicht bij in de buurt. Die komen dan ook niet uit blik, maar worden vers geserveerd direct na de oogst. Niks geen conserveringsmiddelen, even lekker wokken en kakelvers consumeren. Wat dat betreft zou je wensen dat er meer bands van de akker van Gloricz Jim geoogst worden en op je bordje belanden. Op hun debuut-CD herinneren deze Utrechters je aan Daryll-Ann, Benjamin B. en Johan. Allemaal liedjes met duidelijk kop en staart, vol mooie samenzang van de gitaristen Jeroen Pelgrom en Roel Jorna. Puntje van zorg is nog wel dat een deel van de songs (drie om precies te zijn) ook al stonden op de demo van 2001 en enkelen dateren zelfs uit 2000. Hopelijk vlot het schrijven van nieuw materiaal voor een tweede CD wat sneller. Laat deze naar hun zelf vernoemde een mooie afsluiting zijn van hun demotijdperk en een opstap zijn naar een grotere platenmaatschappij (riep iemand daar Excelsior?) Dit is in ieder geval een perfect visitekaartje.

File: Gloricz Jim – Gloricz Jim
File Under: gitaarpop met de hoofdletter G

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven