The Appleseed Cast – Two Conversations

Appleseed Cast timmert al aardig wat jaartjes aan de weg, waarbij dat timmeren zich uit in een continue verlegging van de grenzen van haar geluid. Vooral in Amerika was men lyrisch over de vorige CD, Low Level Owl, die net als Guns N’ Roses’ Use Your Illusion in twee delen werd uitgebracht. In Nederland bleef het angstig stil rondom de band. Volkomen onterecht, want deze twee Cds, waren emo-pareltjes die horizonverbredend waren en verbindingslijnen trokken over de grenzen richting Radiohead en net als Pink Floyds Dark Side Of The Moon alle nummers aan elkaar breide met behulp van de geluidslaag die zanger Chris Crisci thuis op zijn computer gemaakt had. Probleem na zo’n indrukwekkende setje Cd’s is natuurlijk: Hoe nu verder? Niet op dezelfde voet dus. Nadat op Lost Songs eerst nog wat oude nummers uit de kluis gehaald zijn, is er nu een ‘echte’ nieuwe plaat in de vorm van Two Conversations. Appleseed Cast kiest er op Two Conversations voor gedeeltelijk terug te keren naar de platen voor Low Level Owl, meer een ‘songs’-album dus, wat voor de luisteraar die de hele ontwikkeling van de band heeft meegemaakt misschien ietwat teleurstellend kan zijn. Maar Two Conversations blijkt duidelijk van het type groeiplaatje, dat bij elke draaibeurt weer een laagje prijs geeft. Het vertelt twee verhalen. In de eerste vijf liedjes schetst ze hoe een stelletje langzaam uit elkaar groeit wat eindigt in “Fight Song”. In deel twee wordt duidelijk dat (en waarom) vriendschap vinden misschien wel belangrijker is dan altijd maar al de zucht naar passie en avontuur. Het album komt door de gelaagde wolkerige productie misschien wat dromerig over, maar zit vol met mooie fragiele melodieën die er bij liefhebbers van The Get Up Kids en Sunny Day Real Estate (of opvolger The Fire Theft) in zullen gaan als gesneden koek.

File: The Appleseed Cast – Two Conversations
File Under: (Dr)e(a)mo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven